Over ons

Passie, trots en enthousiasme

Wij heten u van harte welkom in restaurant Hofferkeukens. Ons fine dining concept is gebaseerd op een avond heerlijk lang genieten van een diner. Ons interieur straalt sfeer en warmte uit, maar ook de luxe en weelde waarin de stiftdames van Thorn destijds verbleven.

Ron en junior chef (zoon) Milan koken met het keukenteam mooie gerechten met eerlijke (streek) ingrediënten. Judith en haar team zorgen voor de verdere invulling van uw middag/avond.

Met meer dan 16 jaar ervaring als horeca ondernemers openden wij onze derde zaak in juni 2020 op de mooiste locatie van heel Thorn. Met gepaste trots nodigen wij u uit te komen kijken en proeven in restaurant Hofferkeukens.

Ron, Judith en Milan Lindelauf en team Hofferkeukens

Historie van het pand

Maria Cunegonda van Saksen, de latere vorstin-abdis van Thorn en Essen merkt tijdens haar verblijf in 1781 enkele tekortkomingen aan het huidige paleis in Thorn en geeft opdracht voor een ingrijpende verbouwing. 

De verbouwing bestaat naast een nieuwe vleugel ook uit nieuwe bijgebouwen, waaronder het nieuwe keukengebouw met op de begane grond de keukens en is in 1784 gereed.

Tijdens de Franse Revolutie werd het paleis afgebroken, maar de Hofkeuken bleef fier rechtopstaan en staat nu nog steeds symbool voor de hoog-adel die in Thorn verbleef.

Net als nu, speelde ook toen de muziek een belangrijke rol in Thorn. 

Maar ook bij de vorstin-abdissen die in Thorn verbleven. 

Bij binnenkomst in de Hofferkeukens wordt u vanzelf begroet door Regina Mignotti. Een muzikal fenomeen van de buitencategorie. Zij zong ook vaak met Maria Cunegonda van Saksen, die haar dan begeleidde op de Clavecimbel.